Perheliikunta Hyrrät 3-6v

Aika ja paikka: tiistai klo 18-18.45 Sammun koulu

Perheliikunnan tarkoitus on liikuttaa niin lasta kuin aikuistakin ja ryhmään tulee ilmoittaa osallistujaksi sekä lapsi että aikuinen.

Perheliikunta Hyrriin osallistuva lapsi voi olla iältään 3 – 6 -vuotias. Aikuinen voi olla lapsen äiti, isä, mummi, pappa, kummi tai joku muu tärkeä aikuinen, kenen kanssa lapsen on kiva liikkua yhdessä.

Jumppaajilla on hyvä olla kevyet, liikumiseen sopivat vaatteet. Lapset liikkuvat joko paljain jaloin tai jumppatossuilla, samoin aikuiset.

Tunneilla harjoitellaan perusliikkeitä, koordinaatiokykyä, oman kehon ja sen osien tuntemista ja kehonhallintaa sekä sosiaalisia kykyjä.

Ohjaaja ohjaa aikuisia ohjaamaan lapsiaan liikkumisessa. Ohjeet annetaan aikuisille ja he huolehtivat oman jumppakaverinsa liikkumisesta.

Tunti koostuu yhteisestä virittäytymisestä ja jokaisen paikallaolijan huomioimisella “kannustuspiirin” avulla.

Tämän jälkeen tunnilla liikutaan teeman mukaan. Tunneilla liikutaan lorujen, laulujen, musiikin ja usein myös välineiden kanssa. Välillä voidaan tehdä  toimintaratoja, joskus taas liikkuminen on tanssityyppistä yhteistä jammailua. Toisinaan taas kokeillaan “perheakrobatiaa” tai muita temppuja. Valitut toimintatavat menevät kausisuunnitelmaan merkittyjen teemojen mukaan.

Lopuksi yhdessä leikitään tuttu liikuntaleikki tunnin loppumisen merkiksi.

Tunti sopii kaikille aikuisille ja lapsille, jotka ovat kiinnostuneita yhdessä liikkumisesta.

Ryhmä todennäköisesti esiintyy seuran joulujuhlassa ja kevätnäytöksessä. Tunneille voi osallistua, vaikka ei esiintyä haluaisikaan. Kauden alussa laaditaan ryhmälle pelisäännöt. Kauden alussa ryhmäläiset saavat käyttöönsä myös kausisuunnitelman, jonka pohjalta toiminta kauden aikana etenee.

 

Ryhmää ohjaa Anette Kylä-Liuhala (kempautus@hotmail.com)


Ryhmät