Aika ja paikka: tiistai klo 18.30-19.15 Lauttakylän lukio

LAVIS – LAVATANSSIJUMPPA

Lavis on suunnattu kaikille tanssillisesta liikunnasta kiinnostuneille. Jos pystyt kävelemään, pystyt harrastamaan Lavista. Tunnilla on tarkoitus heittäytyä tanssin pyörteisiin rentoutuen ja nauttien oman kunnon ja taidon mukaan.

Lavis on helppoa, hauskaa ja hikistä tanssillista liikkumista lavatanssimusiikin tahtiin. Tunti on lavatanssiaskeleiden ja jumpan yhdistelmä. Lavis sopii kaikille: et tarvitse paria, ei tarvitse osata tanssia, ei tarvita erityisvarusteita – hyvät tanssiin sopivat kengät ja juomapullo riittävät.

Laviksen etuina tanssitaitosi kehittyy, opit paritanssin perusaskelikot, kehonhallintasi kehittyy, ryhtisi ja tasapainosi paranevat, peruskuntosi ja lihaskestävyytesi kohenevat ja liikkuvuutesi kehittyy.

Tunti koostuu lämmittelytansseista, varsinaisesta tanssiosuudesta ja jäähdyttelystä venyttelyineen. Koko tunnin ajan ollaan ylhäällä. Tunnin aikana vuorotellaan sykettä nostavien ja laskevien tanssien kanssa. Lavis kunnioittaa lavatanssikulttuuria: kaksi samaa tanssilajia peräkkäin ja helppoja askelsarjoja, joissa hyödynnetään kappaleiden rakennetta.

Ryhmää ohjaa Nina Naatula (nina.naatula@gmail.com)